dilluns, 11 de gener del 2016

COMIAT

S'acaba el club virtual de lectura però podem seguir enredats amb els llibres.
A partir d'avui, podeu veure el blog, però ja no es pot comentar.

Jo m'ho he passat molt bé i he après algunes coses.
Us deixo un llistat de llibres que m'agraden:


Shackleton. Expedición a la Antártida.- Lluis Prats
Ernest Shackleton es ya un famoso explorador cuando emprende su expedición más ambiciosa: cruzar a pie la Antártida. El desafío se convertirá en una odisea cuando el buque en el que viajan, el Endurance, quede atrapado entre placas de hielo. Solo el tesón y la valentía de Shackleton conseguirá salvarlos a todos de una muerte...


Dos anys de vacances.- Jules Verne
Quinze joves de diferents nacionalitats i amb edats que van des del vuit fins els tretze anys naufraguen i queden abandonats a la seva sort en una illa perduda enmig de l'Oceà Pacífic. Els nois s'hauran d'organitzar per sobreviure i aviat pren el lideratge en Briant, un jove francès.


La señora de los gatos.- Nick Sadow
Quatre històries de por amb finals sorprenents.


El fantàstic senyor Guillot.- Roal DahlEn una vall hi havia un bosc, dins el bosc hi havia un arbre, sota l'arbre hi havia un cau on vivien faliços el Sr. Guillot i la seva família.
Tres grangers bruts i lletjos els volen caçar, però l'enginy del fantàstic Sr. Guillot els va deixar amb un bon pam de nas.


La gran Gilly Hopkins.- Katherine Paterson
Gilly Hopkins té onze anys. Des de molt petita ha viscut amb diferents famílies perquè la seva mare no l'ha cuidat. Potser per tot això, és una nena rebel i fracassa en tots els intents d'adopció.
Quan arriba a casa la Sra. Trotte, la nena la rebutja, però poc a poc, comença a estimar-la i sentir-se estimada.


La ciudad de las estrellas.- Sue Welford
Año 2050. Kari tiene un sueño que se repite: gente con ropa extraña sale de la luz del sol y se dirige hacia ella. Un día su madre aparece con una extraña mendiga, Rachel. Pese a la oposición de su familia, quiere acogerla en su casa. Por la noche vienen patrullas de policía para llevársela, pero Rachel, ayudada por Kari y por su amigo Jake, logra escapar. Ambos chicos, que viven en el campo, deciden viajar a la ciudad para encontrarla. Allí descubren, en un edificio abandonado, una extraña empresa llamada Starhost, cuyos integrantes conocen a Rachel y se dedican a tocar instrumentos en la azotea. Kari se siente muy unida a ellos. Investigando en la red informática, descubren que Rachel está prisionera en un residencia para ancianos que es, realmente, un laboratorio del gobierno.


L'illa dels dofins blaus.- Scott O'DellPròxima a les costes de California, es troba una escarpada roca coneguda amb el nom de lL'illa de Sant Nicolau. Els dofins salten a les aigües blaves que rodegen l'illa, i les nútries marines s'estiren, mandroses, als bancs d'algues. Els ocells posen els seus nius als penya-segats i els elefants marins es passegen per les platges de pedres. Diu la història que, en aquesta illa, a principis del segle passat, una noia índia va viure-hi 18 llargs anys en completa soledat.
Aquesta novel·la explica les seves proeses: Karana (així es deia la noia) va haver de fer front a gossos salvatges, amagar-se dels caçadors, i lluitar, dia a dia, per aconseguir aliment.



El llibre malèfic.- Magnus Myst
Estimada lectora, estimat lector, Hem comès un error terrible. Aquest llibre mai no s’hauria d’haver publicat. Estem investigant com ha pogut passar, però t’avisem: conté màgia i paraules malèfiques que ningú hauria d’escoltar mai. És ple de mentides descarades i d’endevinalles misterioses que fàcilment podrien treure de polleguera els adults. Per tot això, et donem un consell que ens agrairàs: esquinça’l a bocins, llança’l al fons de l’oceà o regala’l a un veí que et caigui fatal. Però no te’l llegeixis per res del món perquè aquest llibre és sinistre i cada pàgina... podria ser la darrera de la teva vida! Corres perill... Ara ja ho saps.


Espais perillosos.- Margaret Mahy
L'Anthea no viu a gust amb el món que l'envolta i busca alguna cosa per identificar-s'hi. La troballa d'un estereoscopi la fascinarà fins al punt de veure's immergida en un malson. La seva cosina Flora la retornarà a la realitat. 



L'últim violí.- Anna Manso
A la taula es va fer un silenci que deia moltes coses: que el pare no volia fer un violí que no el toqués ningú; que la mare tampoc no li feia gràcia; que l'Octavi ho entenia, però que els diners que els Trenetes li havien ofert al pare eren... MOLTS


El petit Vampir.- Angela Sommer
Es diu draculet i li agraden les mateixes coses que a qualsevol altre nen, però no és un nen com tots els altres... és un vampir! No té por de la cambra dels horrors, ni dels crits tenebrosos, ni de les nits tempestuoses...







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.